LAINOX BLAST CHILLER 5 x GN-1/1 – RDM 050 E

  • Eklenme Tarihi-
  • Kullanım Amacı-

HIZLI SOĞUTMA

Bakteriler ve mikroorganizmalar 60°C ila 10°C arasındaki elverişli sıcaklıklarda ürerler. Hızlı soğutma özelliği sayesinde New Chill ürünlerin bu tehlikeli aralığı en kısa sürede geçmesini sağlayarak, yiyeceklerin güvenliğinin en üst düzeyde olmasını sağlar ve besin zehirlenmesi riskini ortadan kaldırır.
Yiyeceğin tam merkezinde gerçekleşen hızlı ılıtma işlemi, ürünlerin doğal olarak yaşlanmasından sorumlu olan bakterilerin hızla çoğalmasını önleyen tam ve gerçek bir ısı şoku meydana getirerek, yiyeceklerin daha iyi ve daha uzun süre korunmalarını sağlar. 

Yumuşak Hızlı Soğutma

Ürünün merkezinde en çok 90 dakikada + 90°C sıcaklıktan + 3°C sıcaklığa.
Hazne içindeki hava 0°C sıcaklıkta sabit tutulur.
Bu sıcaklık, örneğin kremalar, kağıtta sebzeler, eskaloplar, vb. gibi en uygun olarak + 3°C sıcaklıkta 5 – 7 güne kadar saklanabilen pişmiş yiyeceklerin ılıtılması için idealdir.

 Sert Hızlı Soğutma

Ürünün merkezinde en çok 90 dakikada + 90°C sıcaklıktan + 3°C sıcaklığa.
Hava sıcaklığı değişkendir ve akıllı sıcaklık basamakları kullanılır.
İri, kalın parçaların ve/veya tam yüklü haldeki yiyeceklerin ılıtılması için idealdir.

HIZLI DONDURMA

Normal bir dondurucu, yiyeceklerin doku yapılarına hasar veren ve buz çözme sırasında ürünün yapısını, dolayısıyla da kalitesini bozan mikro kristallerin oluşmasına neden olan yavaş bir dondurma sürecini kullanır. New Chill ise her türlü yiyeceğin merkez sıcaklığını son derece hızlı bir şekilde –18°C değerine düşürerek, yalnızca ürünün yapısal niteliklerine zarar vermeyen mikro kristallerin oluşmasını sağlar. Bu şekilde buz çözme işleminden sonra kesinlikle yüksek kalitede, yapısı bozulmamış, lezzeti ve rengi yerinde, tüm nitelikleriyle doğal halde bir ürün elde edilir.

Yumuşak hızlı dondurma

Ürünün merkezinde 240 dakikadan kısa sürede + 90°C sıcaklıktan – 18°C sıcaklığa.
Sıcaklık düşürme işlemi iki aşamada gerçekleşir: önce ürünün merkez sıcaklığı + 3°C değerine düşürülür, ikinci aşamada ise – 18°C sıcaklığa kadar dondurma işlemi uygulanır.
Negatif sıcaklık düşürme işlemi, organoleptik özelliklerini tam anlamıyla koruyacak şekilde birkaç ay (– 18°C sıcaklıkta) saklanabilen, ham veya yarı işlenmiş (etler, balıklar, taze makarna, pandispanya, vb. gibi) yiyeceklerin dondurulması için idealdir.

Sert hızlı dondurma

Ürünün merkezinde en çok 240 dakikada + 90°C sıcaklıktan – 18°C sıcaklığa.
Hazne içindeki hava sıcaklığı – 40°C sıcaklıkta sabit tutulur.
Ürün miktarı veya kalınlığının zorunlu kıldığı veya hızlı olunması gereken durumlarla başa çıkma konusunda idealdir.

Modello = RDM 050 E

N° Teglie = 5 x GN 1/1

Interasse = 65

Dimensioni mm = 790x700x800h

Abbattimento = misto

Temperatura al cuore°C = +90 +3 · +90 -18

Tensione di alimentazioneVolt = AC 230 50 Hz

Potenza totale Watt* = 1000

Resa per ciclo **Kg = 10 · 7


Benzer Ürünler